Art, // September 18, 2014

Sorina Tibacov – ARTIST

Un interviu cu artistul român a remarcat Sorina Tibacov.
Sorina Tibacov

Sorina Tibacov

1. Cine ești și ce faci?
Sunt Sorina Tibacov,pictor si profesor de arta.

2. De ce artă?
Arta pentru ca este cel mai usor pentru mine si cel mai greu.

Semne Urbane 1

Semne Urbane 1

3. Ce este memoria ta mai devreme de dorința de a fi un artist?
M-am nascut intr-un atelier de pictura,mirosul de ulei cred ca este cea mai veche amintire a mea,arta a fost cel mai familiar lucru pentru mine si cel mai usor de facut.Nu stiu daca este bine sa alegi calea cea mai usoara in viata.

4. Care sunt subiectul preferat (e) și mass-media (e)?
Imi place sa lucrez cu ulei pentru calitatea si stralucirea culorii si la fel de mult mi place sa lucrez cu acrilice pentru posibilitatea de a experimenta si de a adauga alte materiale si texturi. Pictez abstract pentru ca se pot face lucruri minunate cu aparatul de fotografiat

5. Cum funcționează și se apropie de subiect?
Cand incep o lucrare imi propun o compozitie si o cromatica si incerc sa creez un conflict.Fara conflict arta este plictisitoare.Uneori domin lucrarea,alteori ma poarta ea intr-o directie anume si ma duce unde vrea.

Semne Urbane 3

Semne Urbane 3

6. Care sunt munca ta preferata de arta (e), artist (i)?
Iubesc toti artistii care au avut ceva de spus de-a lungul istoriei,de la Vermeer, Gauguin, Degas ,Van Gogh,Utamaro,Velasquez la Rothko dar il ador pe Banksy.

7. Care sunt cele mai bune răspunsurile pe care le-am avut la munca ta?
Greu de spus ce satisfctii externe am avut,nu cred niciodata vorbele amabile,pentru mine este important ce cred eu despre ceea ce fac. Am cativa admiratori sinceri pe care ii iubesc…Am lasat odata o lucrare int-un loc foarte circulat,in anticamera unuia dintre cei care conduceau orasul si secretara lui a urmarit reactiile oamenilor care vedeau lucrarea si mi-a spus un lucru intresant:ori iubeau lucrarea,ori o urau. Cred ca pana la urma,acesata este secretul succesului unui artist, sa nu treaca neobservat.

8. Ce vă place despre munca ta?
Nu sunt niciodata multumita  deplin de munca mea.

Semne Urbane 2

Semne Urbane 2

9. Ce sfat ați da pentru alți artiști?
Nu-mi permit sa dau sfaturi altor artisti. Dau sfaturi elevilor mei,dar putini le folosesc.

10. Unde te vezi peste 5-10 ani?
Deviza mea este, Omul face planuri Diavolul se bucura’’nu am planuri pe termen atat de lung,mi-e greu sa spun ce voi face peste 5 zile.

Nota del editor:
Galeria Senso s-a redeschis luni 7 aprilie 2014 cu Expozitia Internationala de Arta Plastica Feminina PODURI EUROPENE, editia a X-a.

 

 

 

Sorina Tibacov

Sorina Tibacov

 

 

http://www.saatchiart.com/sorinatibacov